Page 1 of 1

Has anyone had this error before?

PostPosted: Tue Oct 04, 2016 10:02 pm
by Spookygnu
I have been teaching a friend of mine L3dt and how to use it for editing terrain etc. Last night I set him off and he was having loads of fun editing and working on his terrain but when he came to load up his project today his HF would not load in the project.

here is his error.

Code: Select all
 SetActiveFormatFor error
 - Cannot find file extension 'hfz' for 'HF' (type 20)
CMapGroup::LoadMapFile2 error:
 - cannot get assumed format var for file 'fallujahHF_HF.hfz'
CMapGroup::AutoLoadMap error:
 - cannot load map file 'I:\JUNK\Fal_old\fallujahHF_HF.hfz'


can anyone advise on what might have caused it?

Re: Has anyone had this error before?

PostPosted: Wed Oct 05, 2016 12:07 pm
by Aaron
Hi Spookygnu,

It looks like the HFZ plugin has failed to load. Go to 'Extensions->Extensions manager' and turn it back on. If that doesn't solve the problem, please send me the log file (to aaron@bundysoft.com). It's on disk at:

C:\Users\[user name]\L3DT\logs\[version]\log.txt

With the log file, I will be able to work out what is going wrong. Please collect the log file after the fault occurs in L3DT, and before re-opening the program, as the log file is overwritten at the start of each session.

Best regards,
Aaron

Re: Has anyone had this error before?

PostPosted: Wed Oct 05, 2016 5:53 pm
by Spookygnu
The plugin had turned off somehow. It worked turning it back on. He's back in business and rebuilding fallujah.

thanks Aaron

Re: Has anyone had this error before?

PostPosted: Sat Jan 21, 2017 7:01 am
by Saxtone
Spookygnu wrote:The plugin had turned off somehow. It worked turning it back on. He's back in business and rebuilding fallujah.

thanks Aaron


Same thing happened to me. Strange.

Re: Has anyone had this error before?

PostPosted: Wed Feb 01, 2017 1:44 pm
by Aaron
Hi Saxtone,

I'm sorry for the delay.

This fault can occur if an L3DT process crashes or is terminated during the loading of a plugin. This is to protect against a 'bad' plugin stopping L3DT from starting up, but it has the risk that if something else causes L3DT to exit during the loading of a plugin, then that plugin will get blamed for the problem and be disabled the next time the process loads. I'll have a bit of a thinker about a better mechanism to achieve this, but at the moment I'm inclined to stick with the status quo, as these sorts of problems seem quite rare (annoying as it is). Thank you for the bug report.

Kind regards,
Aaron.

Re: Has anyone had this error before?

PostPosted: Wed Mar 20, 2019 12:05 pm
by Freyders
Spookygnu wrote:The plugin had turned off somehow. It worked turning it back on. He's back in business and rebuilding fallujah.

thanks Aaron


Same thing happened to me. Strange.