L3DT users' community
Large 3D terrain generator

Pro 15.01 export of overlapping tiles

Please report software faults here.

Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby demi » Sun Apr 26, 2015 1:30 pm

Exporter misses the x0y0 on the first file.
demi
Oracle
 
Posts: 222
Joined: Thu Nov 24, 2005 4:56 am

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby Aaron » Tue Apr 28, 2015 3:17 pm

Hi Demi,

Yeah, this one was deliberate, but I did umm and ahh about it. The thinking was that since the user enters the file name of the x0y0 tile directly in the file dialog, the file name of that tile should be exactly what the user entered. If I appended coordinates on the first tile, then there may be some problems when, for instance, the user tries to re-export over an previous overlapped export and selects in the file dialog the previous 'blahblah_x0y0.xyz' file. In this case, the new output tile would get a second coordinate set appended ('blahblah_x0y0_x0y0.xyz'), and it would look a little silly. Of course, I could try to parse the file name entered by the user and trim off any coordinates before baking on the new set, but this is a little messy/risky. The approach I took seemed to be the least trouble. Is it affecting your code/workflow?

Best regards,
Aaron.
User avatar
Aaron
Site Admin
 
Posts: 3643
Joined: Sun Nov 20, 2005 2:41 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby demi » Tue Apr 28, 2015 9:01 pm

If it is suppose to be that way, That's not a problem. Maybe just leave it like that and document it. :)

EDIT: Oh hey, Could you add an underscore before the y (x0_y0) Reason is Unreal engine imports mosaic maps and requires the separator. I made a ren macro but if I change the size I gotta do it again and the next test is 4096 files!

I am handling the config for it on my end.
demi
Oracle
 
Posts: 222
Joined: Thu Nov 24, 2005 4:56 am

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby Aaron » Fri May 01, 2015 2:00 pm

Hi Demi,

I've added a 'Format file names for Unreal' checkbox, which adds the extra '_' to the coordinates, and also appends the coordinates to the first tile. You can download the updated installer from:

http://www.bundysoft.com/L3DT/downloads/plugins/bin/atExportOverlappedTiles-bin.zip

To install the plugin, extract it from the zip and copy it over the existing file at:

Code: Select all
C:\Program Files (x86)\Bundysoft\L3DT [version]\Extensions\


Please let me know if you find any problems.

Best regards,
Aaron.
User avatar
Aaron
Site Admin
 
Posts: 3643
Joined: Sun Nov 20, 2005 2:41 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby demi » Fri May 01, 2015 9:12 pm

Thank you very much. I will check it out tonight or tomorrow.
demi
Oracle
 
Posts: 222
Joined: Thu Nov 24, 2005 4:56 am

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby demi » Sun May 03, 2015 12:42 am

Worked perfect. GOOD JOB!
demi
Oracle
 
Posts: 222
Joined: Thu Nov 24, 2005 4:56 am

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby Tarly » Sun May 10, 2015 10:13 pm

Hey Aaron,

I downloaded 15.04 or pro.. (Thank you for help with my issue) and I tried to install the plugin listed here... and the file size was the same as the file listed in the dir.
Have you included the UE 4 plugin by default in 15.04?

T.
Tarly
Member
 
Posts: 14
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:55 am

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby Aaron » Mon May 11, 2015 1:10 pm

Hi Tarly,

Yes, the updated 'atExportOverlappedTiles' plugin is included in the latest installer.

Cheerio,
Aaron.
User avatar
Aaron
Site Admin
 
Posts: 3643
Joined: Sun Nov 20, 2005 2:41 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: Pro 15.01 export of overlapping tiles

Postby bOOp » Wed Sep 14, 2016 9:27 pm

Hi Aaron,

> I've added a 'Format file names for Unreal' checkbox, which adds the extra '_' to the coordinates, and also appends the coordinates to the first tile.

I cant find this check box... :(
My installed l3dt is: Version: 16.03 Pro release build 1 /// Build date: 27-Mar-2016
The script matches with the version you posted here... but anyway, where to find this checkbox?

Greets
Pascal
bOOp
New member
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 12, 2013 8:19 pm


Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest